Belajar Buat Chocolate, Sape Nak?

hai semuaaaa

mai dah sawan mood baik dia. ngehngeh.
rini aku belajar wat LOLIPOP OREO, CHOCOLATE ALMOND CUP, and BUBLE BAR.

hehehe.. anjuran KPW kampung aku. 
First kena bayar RM20 tapi da abes belajar dowg ckap free.. hehek.

pukul 2 ptg mula, bengkel tu terletak di (skema gila ayat) kat sebelahhhh umah aku jep. so aku pun kuar awal sbb nak jalan jauh kan. 5 minit lepas tu sampai lah aku di bengkel tersebut (skema lagi)

belajar belajar. so dah ciapppp...

nak engok gamba x.. nak engok x.. 



ini chocolate almond cup.. chocolate+almond+strawberry


maaf gambar blur. ini lolipop oreo. ini proses percubaan so x reti wat corak2 lagi, kalau da pandai bole la lukis gmba Gu Jun Pyo. hakhak
chocolate+oreo





ini gmba wajib. makan lolipop oreo smiley, da tinggal mata je tuh. :)
celak pun da comot makan punya pasal (apa kaitan?) 


yang gold tuh Buble Bar. Rasa macam crispy jugak. ini la yg aku blaja hari ni.. tu je :)

(abaikan charger :P)

nak x, ade lagi ni kat umah, tapi btg lolipop jek. :P

ok bye bye.
take care ye, slamat bercuti dan slamat hari raya (err???)






15 comments:

R F ™ said...

wahh,macam seronok je.
boleh share recipe?
Hee~

Nica said...

recipe? boleh boleh.. insyaallah nanti saya wat saya bg resipi skali, tadi baru belajar, tak amek gmba smua bhn2. nanti saya wat ye.. tggu mood rajin dtg~ hikhik

Izz said...

meleleh air liur. haha

ain nadzirah said...

omg. omg. cokelat!! arghh..saya pantang tgk coklat nie. bestnye dpt blaja buat coklat..jeles sekejap.

mushroom said...

argghhh.. sedapnya coklat! bak resepi

cik ayin said...

saya pun nak resepi..heee :)

Nica said...

izz : lap dulu air liur tuh. haha

ain : hehe.. belajar free je :)

mushroom : sedap nih, jap nak jilat jari :P

cik ayin : nak ye, nanti sy bg okey :)

ARJUNA.Inc said...

aii..cm sonok je~~~..huhu...x kasi cegu cket pn..huhuhu..nk jgak..anta la cket kt cegu..hehhe

asilah afandi said...

singgah sini. sedap sgt coklat dia. nak nak nakkkk ! hehe hey jum singgah di blog saya okey :)

muciMucikU said...

waaaa....besh nye....nisa...ajar muci....kikiki.... nk bg kat buah hati maxis... =P

Nica said...

cegu : ala cegu bawu belajar je pun, tunggu la da bukak kedai 14 tingkat (berangan) lalalalala


asilah afandi : nak jugak, meh amek meh, dalam kiraan 1-10, ta datang abes... hehe, da singgah da :)

muci2 : waa.. muci lak ajar wat cupcakes hihi :)

anismelon said...

mcm best je..susah x..merumit kan x..tnegah xde kije dok sorg sorg leh wat..ngeee..:)

Nica said...

x susah pun..
skang nca x leh wat sendiri lagi, sbb xde penimbang.. haha.. klu x leh wat dah.. huhu

anismelon said...

ajarin donk...weeee..(uppss jgn remove...kite melayu tulin tau..bkn indon..weee..:p)

Nica said...

okey, okey, nanti nsa bagi resipi itu tau :)

tunggu ye :)