Badmood !



gua memey badmood kalau gua lapar.
siap kau spagetti kalau kau ada depan gua skang !

tawan-tawan dan sawan. :P




♥ Find someone worth your tears, worth your laugh, worth your heart 
and that loves you as much as you love them ;) ♥

congratz to my niece!

ini anak sedara saya ye. 
saya makcik dia ye.
fine lah. saya dah tua. fine sekali lagi.


tahniah ye dapat 5A UPSR.
acu doakan marsya berjaya ye dlm life marsya.
kalau boleh bagi dapat 8A PMR pulak.
lepas tu 30 A dalam SPM pulak.
kot2 la nanti subjek SPM dah ada sampai 30 kan.
yang paling penting sekali SPM.
tapi baguslah dah ada permulaan yang baik.
proceed next challenge pulak.



# jgn jadi cam acu, SPM main-main, kalau tak, boleh sambung study kat oversea. tudia perasan. okbai.

Wordless Wednesday #2


*aish bantai tuh interpremmm pulak.

aktiviti cuti mid sem

assalamualaikum..

harini saya rajin nak update belog. tapi malangnya saya selalu update blog malam2 and takde sape nak jenguk..hahaha
bapak sedih ayat ko doe!
ish sape ajar cakap doe doe cmni ha dodol?

tak tak, saya cakap sorang2 okeyh..

sbnrnya skrg saya cuti mid sem seminggu, ahad ni balik s.alam..
so dgn azam dah masuk degree kan, so sy nekad nak rajenkan diri..
maka saya membawa pulang sejumlah buku yang boleh tahan banyaknya.. damn.. berat beg aku..

dalam hidup gua, gua tak penah bawak balik buku utk di-study di rumah, sejak dari zaman hostel lagi..

jadi ini memang sgt buang tebiat buat aku..
*kejap saya, kejap gua, kejap aku. abaikan eh..


sebelum cuti

- niat nak balik study
-bawak balik buku banyak2
-rasa serba salah, rasa macam nak bawak balik semua buku..
-listkan assignment, test after cuti and letak kat dalam purse, letak depan muka boypren.. 
-tak sabar nak balik rumah pastu pulun2 study depan mak abah..

semasa cuti

-mak pulak listkan hari ni nak ajak pegi shopping dekat mana
-mak pulak cakap ada tudung lawa-lawa dekat butik yang selalu pi.
-cuti dok dating dengan boypren. 
-buku tak bersentuh, tersimpan rapi di dalam beg.
-lepas makan, online samapi ke malam macamlah kat U takde wifi.. ntah apa2.. (cakap kat diri sniri)
-makan tak mau2..macam tak pernah makan..
-main dengan kucing and cakap dgn kucing sampai terlupa ianya kucing dan tak paham pun apa yang aku cakap.. ceit!

selepas cuti

-test bertimbun2
-assgnment last minute
-berjaga malam
-tension
-makan megi (xda kena mengena)
-emo tak pasal-pasal
-pegi kelas mata bengkak
-tepon mak hari-hari sampai mak rimas


*semasa cuti
makan masih numbor 1, buku tetap jatuh nombor 11111111 ke belakang..



tidak ketinggalan, ini juga org yg saya nak jumpa semasa cuti.. dan pau beliau..

mungkin lepas cuti gua tak dapat2 nak makan sedap2 tak boleh nak jenjalan ikut suka hati macam tak de assignment nak buat.. kan kan.. kesian, sambil buat muka kesian..

tu je.. 
sape lagi yang tengah cuti mid sem?
sila angkat laptop anda..


Jalan-jalan di muzium.

Assalamualaikum.
hai.

sekarang saya berada di rumah. *boleh tak buat intro yang interesting sket ha?*

err..
-Camna dengan korang-korang punya Raya? best tak?
-Banyak lembu tak sembelih?
-Berapa pasang baju raya tahun ni?
-Beraya di mana tahun ni?
-Last, pecah kaca pecah gelas, sudah baca harap balas.

erk! macam tulis kat kad raya zaman tecik-tecik dulu..

sudahlah. saje nak conteng-conteng pasal jenjalan penang utk buat task subject cartography.
Untunglah Encik boypren mahu temankan.. dan tolong2 snapkan gambar..

*okey ini cerita beberapa minggu yang lalu. berapa kali mau bilang blog saya slalunya lambat dihupdate sbb malas. ceit!


ini untuk subjek cartography ye.
"muzium and arts in penang"
adeh. rasa macam susah pulak tajuk ni.

ini dekat muzium perang at batu maung. 
satu-satunya outdoor muzium di penang.
selalunya muzium kat dalam bangunan, and ada aircond -.-"
ini memang outdoor betul2 dan sangat lah luas. 
kalau nak wat photoshoot pun boleh.
boleh bergambar dgn gmbar tengkorak dan bom-bom yang ada ye..


ada jugak certain2 kawasan yang ada bangunan-bangunan, 
i mean office penjajah2 dulu masa dowang jajah pulau pinang.


ini pula replika salah sorang penjajah suatu masa dahulu ye.
penjajah hati saya. cis!




eh? replika tadi boleh berjalan-jalan pulak. 
ar dalam gambar tu ada lah alat-alat tinggalan penjajah dulu. sebenarnya saya tak minat sejarah. sob sob.
jadi semua description semuanya encek penjajah di atas ni yang tolong explain.. -.-"


ini tempat memotong kepala. sesiapa yang berminat, silalah pergi di sini ya, jangan susah-susah terjun laut ataupun buat kontreversi acah-acah nak terjun bangunan okay. nehi nehi.



ibu ibu bapa bapa bolehlah bawak anak-anak jalan sini ye, sebab kat muzium ni besar kawasannya and anak-anak makcik pakcik boleh rasa macam duduk kat zaman penjajah. tak mahal pun tiketnya, berbaloilah jalan-jalan dalam ni sambil cakap bila nak abes ni.
ini tak, asal kecik-kecik je bawak gi zoo, tak paham betul aku. huhu.
padahal dulu aku pun pegi zoo jugak, siap amek gmbar depan toilet. damn.

ok promate lah pulak! 
satu lagi, jangan pakai heels ok. macam saya. huhu.
sbb penat berjalan tak habes2.

*sikit je kan gambar. tehee. tajuk bajet macam berjuta gmbar nak ditempek. 

Wordless Wednesday