Jalan-jalan di muzium.

Assalamualaikum.
hai.

sekarang saya berada di rumah. *boleh tak buat intro yang interesting sket ha?*

err..
-Camna dengan korang-korang punya Raya? best tak?
-Banyak lembu tak sembelih?
-Berapa pasang baju raya tahun ni?
-Beraya di mana tahun ni?
-Last, pecah kaca pecah gelas, sudah baca harap balas.

erk! macam tulis kat kad raya zaman tecik-tecik dulu..

sudahlah. saje nak conteng-conteng pasal jenjalan penang utk buat task subject cartography.
Untunglah Encik boypren mahu temankan.. dan tolong2 snapkan gambar..

*okey ini cerita beberapa minggu yang lalu. berapa kali mau bilang blog saya slalunya lambat dihupdate sbb malas. ceit!


ini untuk subjek cartography ye.
"muzium and arts in penang"
adeh. rasa macam susah pulak tajuk ni.

ini dekat muzium perang at batu maung. 
satu-satunya outdoor muzium di penang.
selalunya muzium kat dalam bangunan, and ada aircond -.-"
ini memang outdoor betul2 dan sangat lah luas. 
kalau nak wat photoshoot pun boleh.
boleh bergambar dgn gmbar tengkorak dan bom-bom yang ada ye..


ada jugak certain2 kawasan yang ada bangunan-bangunan, 
i mean office penjajah2 dulu masa dowang jajah pulau pinang.


ini pula replika salah sorang penjajah suatu masa dahulu ye.
penjajah hati saya. cis!




eh? replika tadi boleh berjalan-jalan pulak. 
ar dalam gambar tu ada lah alat-alat tinggalan penjajah dulu. sebenarnya saya tak minat sejarah. sob sob.
jadi semua description semuanya encek penjajah di atas ni yang tolong explain.. -.-"


ini tempat memotong kepala. sesiapa yang berminat, silalah pergi di sini ya, jangan susah-susah terjun laut ataupun buat kontreversi acah-acah nak terjun bangunan okay. nehi nehi.



ibu ibu bapa bapa bolehlah bawak anak-anak jalan sini ye, sebab kat muzium ni besar kawasannya and anak-anak makcik pakcik boleh rasa macam duduk kat zaman penjajah. tak mahal pun tiketnya, berbaloilah jalan-jalan dalam ni sambil cakap bila nak abes ni.
ini tak, asal kecik-kecik je bawak gi zoo, tak paham betul aku. huhu.
padahal dulu aku pun pegi zoo jugak, siap amek gmbar depan toilet. damn.

ok promate lah pulak! 
satu lagi, jangan pakai heels ok. macam saya. huhu.
sbb penat berjalan tak habes2.

*sikit je kan gambar. tehee. tajuk bajet macam berjuta gmbar nak ditempek. 

4 comments:

Hanis MY said...

cantikla.. rasa cm kembali pada zaman dulu...

onie said...

onie takdan g p sana,huwarrrrrr!
penang best kan :D

Nicaa said...

hanis : betul2.. patutnya masa g melawat pun pkai baju lama2 dulu.. bwu besh.. hehe

onie : takpa2 nanti p noh.. mmg besh.. tehee

budak penjara said...

hantu bnyk biasanya kt muzium..hati-hati haha