minggu stress



minggu yang sgt stress bagi kitorang berempat.

takde yg lagi stress dari kitorang.

kau mampu? 

err. otak wa wayar dah tercabut.
makan wa  berterabur.
malam jadi siang bagi wa.
otak wa sebelah dah ada di rumah.
mata wa macam panda.
muka wa da macam tenuk.

p/s : tak sempat nak update blog. 
busy gila kalah perdana menteri.
damn =.= 

Mendayung.

haiiiiiiiii..
kelmarin kan kite kan kite kan kite kite *panggggg!* tampar kat pipi.
err tak tak. kite kan pergi mendayung. haha. kat tasik shah alam.
ye la. ye la. kite je baru pergi org lain dah 10 tahun lepas lagi dah pegi kan...


eh eh. ape kite kite ni.. *jgn lupa mak hg beranak tang mana*
baiklah..
kelmarin lepas buat listening test arab terus pegi secara mendadak n tak plan langsung pun sebenaqnya.
buat test la konon padahal tgk org belakang. err. ustazah jgn baca blog ni tau..

ok jom usha-usha gmbaq je lah.


tgk tarikh tu. fresh lagi tau. saya, na'ilah, kila and leha.
ce tgk muka saya, saya pun tak paham kenapa harus bermuka seperti itu. aish.



na'ilah n kila.. haha. alamak x masuk la pulak gmbar-gmbar itik di sebelah tu. jgn sedih ya itik. err..



ok itu saya dan leha. masih sempat posing walaupun goyang sikit conoe tuh leha dah berjerit-jerit... :P



:) :) :) :)


serius tak reti nak drive boat nih.. drive? boat? 
-.-"
bukan saya je. leha pun tak reti. huahua..
so boat ktowg kejap-kejap senget ke tepi. 
kejap-kejap kebelakang lah. huhu.. xpe lah asalkan try jugak. hehe


dgn kila. :)
asalnya nak candid, tapi tak berapa nak candid la pulak.
apa aku cakap nih. -.-"


dgn na'ilah. 
best. rasa nak pergi lagi, tapi tak nak kayuh.
nak duduk diam-diam je. hikhik.


gmbar tuan belog sorg-sorg harus lah ada. :P


dan gmbar spastic beliau juga harusla ada. 

ok, nanti kalau dtg sini jgn lupa try okay.
klu kowg tak penah pergi lagi mcm aku la..
sob sob sob seratus kali.

ok till then. 
babai.
thanks kawan-kawan bawak saya perg sini.
nanti nak pergi lagi.
:)

p/s : encek boypren, nanti kita pergi sini eh.. :P



Review Ombak Rindu.

dah. lepas dah niat nak tgk cite ni.
barapa bintang boleh bagi?
aku kasi 10bintang..

best sgt cita nih. kalau dah boleh buat aku nanges-nages sampai lap air hingus kat shawl tu kira ok lah.
cehh padahal tgk cite karton pun boleh nanges.

ok nak review sikit.
smua scene-scene dlm citer nih best, cuma scene Pak Dollah gi rumah harris and bagitau yang Harris nih actually anak dia tu macam tak menjadi sangat. hehe. and masa tu satu panggung gelak.
so aku pun gelak sekali walaupun aku tak paham napa dowg semua gelak tapi aku pun gelak jugak.
padahal nak cover ayaq mata! -.-"

Maya karin pun ok la acting dia dalam citer ni dari jadi pontianak kan.
nampak sweet je, tapi kalau pakai tudung elok-elok tak nampak anak tudung tu rasanya lagi cantikkkk kot..
hehe.. pandai-pandai je nak komen orang kan kan.

so far, 2 thumbs up tuk citer nih. rasa macam nak g tgk lagi, sape tak nanges tuh mungkin hati kering skit ataupun tak hayati ataupun tak boleh nak hayati instead of nak tertencing dlm wayang takpun lapaq. err, macam pengalaman je..

ok tu je.. g tgk cepat !



terus rasa nak g meminang encek boypren sebab rasa cepat2 nak tawen. 
mood : gatai . :P

Demam Ombak Rindu.

hai. dah tengok ke Ombak rindu.

haish. sebenarnya belum tgk lagi, hati saya nih dah berombak-ombak dah.
sebab rasa macam x sempat nak tengok esok. konfem tiket abes macam goreng pisang.
eh pisang goreng ke goreng pisang?
-.-" err mane-mane je lah.

kalau tak dapat tengok, nak mogok seminggu.
tido sorang-sorang tanpa froggy. 
apa kena-mengena froggy pulak dgn Ombak Rindu?
ntah.
-.-"

mungkin sekarang saya patut tido dari mengarut-ngarut camnih.
kan kan.
nunite !

Badmood !



gua memey badmood kalau gua lapar.
siap kau spagetti kalau kau ada depan gua skang !

tawan-tawan dan sawan. :P




♥ Find someone worth your tears, worth your laugh, worth your heart 
and that loves you as much as you love them ;) ♥

congratz to my niece!

ini anak sedara saya ye. 
saya makcik dia ye.
fine lah. saya dah tua. fine sekali lagi.


tahniah ye dapat 5A UPSR.
acu doakan marsya berjaya ye dlm life marsya.
kalau boleh bagi dapat 8A PMR pulak.
lepas tu 30 A dalam SPM pulak.
kot2 la nanti subjek SPM dah ada sampai 30 kan.
yang paling penting sekali SPM.
tapi baguslah dah ada permulaan yang baik.
proceed next challenge pulak.



# jgn jadi cam acu, SPM main-main, kalau tak, boleh sambung study kat oversea. tudia perasan. okbai.

Wordless Wednesday #2


*aish bantai tuh interpremmm pulak.

aktiviti cuti mid sem

assalamualaikum..

harini saya rajin nak update belog. tapi malangnya saya selalu update blog malam2 and takde sape nak jenguk..hahaha
bapak sedih ayat ko doe!
ish sape ajar cakap doe doe cmni ha dodol?

tak tak, saya cakap sorang2 okeyh..

sbnrnya skrg saya cuti mid sem seminggu, ahad ni balik s.alam..
so dgn azam dah masuk degree kan, so sy nekad nak rajenkan diri..
maka saya membawa pulang sejumlah buku yang boleh tahan banyaknya.. damn.. berat beg aku..

dalam hidup gua, gua tak penah bawak balik buku utk di-study di rumah, sejak dari zaman hostel lagi..

jadi ini memang sgt buang tebiat buat aku..
*kejap saya, kejap gua, kejap aku. abaikan eh..


sebelum cuti

- niat nak balik study
-bawak balik buku banyak2
-rasa serba salah, rasa macam nak bawak balik semua buku..
-listkan assignment, test after cuti and letak kat dalam purse, letak depan muka boypren.. 
-tak sabar nak balik rumah pastu pulun2 study depan mak abah..

semasa cuti

-mak pulak listkan hari ni nak ajak pegi shopping dekat mana
-mak pulak cakap ada tudung lawa-lawa dekat butik yang selalu pi.
-cuti dok dating dengan boypren. 
-buku tak bersentuh, tersimpan rapi di dalam beg.
-lepas makan, online samapi ke malam macamlah kat U takde wifi.. ntah apa2.. (cakap kat diri sniri)
-makan tak mau2..macam tak pernah makan..
-main dengan kucing and cakap dgn kucing sampai terlupa ianya kucing dan tak paham pun apa yang aku cakap.. ceit!

selepas cuti

-test bertimbun2
-assgnment last minute
-berjaga malam
-tension
-makan megi (xda kena mengena)
-emo tak pasal-pasal
-pegi kelas mata bengkak
-tepon mak hari-hari sampai mak rimas


*semasa cuti
makan masih numbor 1, buku tetap jatuh nombor 11111111 ke belakang..



tidak ketinggalan, ini juga org yg saya nak jumpa semasa cuti.. dan pau beliau..

mungkin lepas cuti gua tak dapat2 nak makan sedap2 tak boleh nak jenjalan ikut suka hati macam tak de assignment nak buat.. kan kan.. kesian, sambil buat muka kesian..

tu je.. 
sape lagi yang tengah cuti mid sem?
sila angkat laptop anda..


Jalan-jalan di muzium.

Assalamualaikum.
hai.

sekarang saya berada di rumah. *boleh tak buat intro yang interesting sket ha?*

err..
-Camna dengan korang-korang punya Raya? best tak?
-Banyak lembu tak sembelih?
-Berapa pasang baju raya tahun ni?
-Beraya di mana tahun ni?
-Last, pecah kaca pecah gelas, sudah baca harap balas.

erk! macam tulis kat kad raya zaman tecik-tecik dulu..

sudahlah. saje nak conteng-conteng pasal jenjalan penang utk buat task subject cartography.
Untunglah Encik boypren mahu temankan.. dan tolong2 snapkan gambar..

*okey ini cerita beberapa minggu yang lalu. berapa kali mau bilang blog saya slalunya lambat dihupdate sbb malas. ceit!


ini untuk subjek cartography ye.
"muzium and arts in penang"
adeh. rasa macam susah pulak tajuk ni.

ini dekat muzium perang at batu maung. 
satu-satunya outdoor muzium di penang.
selalunya muzium kat dalam bangunan, and ada aircond -.-"
ini memang outdoor betul2 dan sangat lah luas. 
kalau nak wat photoshoot pun boleh.
boleh bergambar dgn gmbar tengkorak dan bom-bom yang ada ye..


ada jugak certain2 kawasan yang ada bangunan-bangunan, 
i mean office penjajah2 dulu masa dowang jajah pulau pinang.


ini pula replika salah sorang penjajah suatu masa dahulu ye.
penjajah hati saya. cis!




eh? replika tadi boleh berjalan-jalan pulak. 
ar dalam gambar tu ada lah alat-alat tinggalan penjajah dulu. sebenarnya saya tak minat sejarah. sob sob.
jadi semua description semuanya encek penjajah di atas ni yang tolong explain.. -.-"


ini tempat memotong kepala. sesiapa yang berminat, silalah pergi di sini ya, jangan susah-susah terjun laut ataupun buat kontreversi acah-acah nak terjun bangunan okay. nehi nehi.



ibu ibu bapa bapa bolehlah bawak anak-anak jalan sini ye, sebab kat muzium ni besar kawasannya and anak-anak makcik pakcik boleh rasa macam duduk kat zaman penjajah. tak mahal pun tiketnya, berbaloilah jalan-jalan dalam ni sambil cakap bila nak abes ni.
ini tak, asal kecik-kecik je bawak gi zoo, tak paham betul aku. huhu.
padahal dulu aku pun pegi zoo jugak, siap amek gmbar depan toilet. damn.

ok promate lah pulak! 
satu lagi, jangan pakai heels ok. macam saya. huhu.
sbb penat berjalan tak habes2.

*sikit je kan gambar. tehee. tajuk bajet macam berjuta gmbar nak ditempek. 

Wordless Wednesday


Graduated !

hello makcik!
hello pakcik!

saya kan saya kan saya kan dah grad tahu tak? 

ekceli dah grad 22th October ritu, dah lewat kan nak cite pun.. tapi nak cite gak, biarla da basi pun. hehe..

convocation day tu kat Dewan Semarak, Uitm Perlis.. yeay! balik perlis..sonok sangat tau tawan-tawan boleh balek perlhlishh.. (awat cakap macam budak-budak tak tau -.-")

anyway, sy bertolak dari Shah Alam ke perlis hari khamis malam. Jumaat amek jubah. Jumaat malam parents datang. Stay kat Metro Inn, Arau.. (perlu ke nak cite detail-detail camni kan, dush! dush!)

ok lah. nak tunjuk gmbar konvo je lah.. Tahniah ye pada yang dah konvo ataupun bakal konvo esok lusa ke, tahun depan ke, 2 tahun depan ke, saya nak ucapkan tahniah siap-siap.. tak lambat sangat kan saya ucap tahniah untuk kawan-kawan yang bakal grad jugak lepas 2 tahun nanti.. 


org lain semua elok je berdiri amek gmba asal aku plak g duduk atas2 rumput plak ni. tak paham. hehe


napa muka mak abah monyok je tuh. lapar ek? ciannya. dari pagi tak makan kan terus g tgk anak dia terkedek-kedek naik stage amek skroll.. kan kan..

eh ini sapa yang convo nih.. hehe
mak dah macam naib cancelor dah ni.. congrats mak.. :D

abg ipar merangkap abg photographer :)


bak kata roomate, cik abg tak de, pokok pun jadilah.. sob sob..


with mak abah.. mak pegang froggy kakak bagi.. 
sangat suka okay.. 
kakak cakap boleh jumpa mak froggy nanti.. ini anak dia..

Kak, froggy adik jantan la.. (*gatai)
-.-" 
hikhik..



captured by kakak. 
2 bintang je pun.. 
tak dapat pakai selendang pink (ANC)
cuba lagi degree..
(padahal asyik tido je ada hati nak dapat ANC)


with roomate yg disayangi.. Salihah. 
(psst, leha kembang, huahua)


dengan bapak-bapak kami.. awat nampak muka depa lebih kurang ja. tehee~


suka gambar nih :)

leha, En Khairi (lec), saya, siti norkiah 
:)


 frens.. :)



kila and bayah.. 
kila, xpe kita takda gmba sekali, nanti degree kita amek ye..
:)
btw, pinjam gmbar. hehe

ok lah, rasa macam dah jadi album dah, banyak sgt gmbar plak tempek di sini.

ok, till then, take care..

happy convo !


Convocation Day Sayam :)

hai blog. piuhhh . hembus-hembus habuk setebal 10 inci dlm blog..

hari ni tiba-tiba mood baik datang menyeru-nyeru aku update blog..
so just nak cite sikit pasal convocation day si Encek Ashraf Salihin a.k.a si muncet saya..

hehe.. baru nak cita, beselah saya memang selalu lewat seminggu.. :P

konvo tu kat bgnn PICC Putrajaya. So pagi-pagi tuh, Encek sayam datang amek saya kat uitm s.alam terus bawak g umah kakak dia, duduk kejap baru gerak g putrajaya..


 mari tempek gambar besar-besar. tehee.. congrats ya sayam bayam ayam, lagi ape lagi.. :P
tomey kan bear tuh.. rasa macam nak mintak, kang buruk siku pulak.. hhahaha (gelak jahat)

ini candid punya, aku pun tak pasan bila kawan Encek A amek.. 
ni nama dia muka lapaq.. pasai tak makan nasi pagi tuh. makan bihun je, mana tahan der perut saya kan besar!!


ini kat balkoni luar tuh. balkoni ek panggil? watever lah.. taktau la Encek sebelah ni dok tunjuk apa..
*muka saya nampak lesu.. ciss!



sementara menunngu Encek mengada-mengada amek gmbar potraiture..
merap betoi dak sorang ni! Aish..  


apahal sama ja gaya dengan gmbar di atas.. tak paham tak paham.. 
*sbb xdak gaya lain dah nak buat.. inilah gaya org menunggu sambil tahan perut takut berbunyik..



ini pun candid.. kurang asam betoi spoil gmbar je mata buka tak habes.. oh mannnn...


cewahh cewaahhh dah macam majistret la pulak gayanya...
Encek Sayam wearing baju kelawar... hehe

  apahal gmbar ni sesat kat sini, tak ikut flow betoi la.. aci lah ek, malas nak susun balek.. ngeh2...
motif gmbar = entahla..(:
nampak bunga tu besar dari saya. sigh!

Student Life. oh hai Uitm Shah Alam.

 hai semua. selamat tengahari.. err. tengok jam. 11.50 malam. ok sejam lepas ni bawu publish post.
okay. saya memang lambat nak update satu entri pun.

cuba update secepat mungkin supaya roomate tiga tahun saya si lehahaha tak bising, "nisa update la        belog... update la...update la..." ingat saya retis ke nak update blog hari-hari, gua pemalas la derr

bangun pagi je dia suruh update belog, bukan suruh aku g mandi ke makan ke, tapi suruh aku update belog.. mana nak tahan bro.. ok tipu je.. hehe
aish mungkin leha tengah membaca. hai leha! tutup mulut, nanti nyamuk masuk.. hehehe

ok dah la, mari kita maraton secepat mungkin.

sebenarnya saya sudah selamat mendarat sebagai student degree di UiTM Shah Alam. Dan saya telah selamat menjejaki kaki ke kelas pertama di minggu kedua kelmarin..
minggu pertama aku buat apa? err tak buat apa. duduk bilik, tenung-tenung siling baru, jalan ulang-alik dalam bilik sekangkang kera ni.. dan testing tidoq atas tilam yang kurang empuk ini. ko saje je kan bagi aku tilam ni, jeles leww tueeewwww nak bagi aku tdoq lena sampai terpelanting froggy aku.

minggu pertama, x da apa-apa pun. meh nak list journey aku minggu pertama yang penuh blur and agak malu.

-----> sesat sorang-sorang and pusing satu menara, pastu jalan sambil hentak kaki kuatkuat and cakap dalam hati "benci dtg sini! benci dtg sini!"
-----> bagi rosak cop Penasihat Akademik. nice bukan.. ngee
-----> hilang purse yg ada wang rm400 dalam tu.. tu lagi nice.. tu yang buat entri berbaur sedih berlagu pilu lagi sayu seddu sedan haritu.
----> banyak lagi malas nak list.

meh tgk gambaq je la nohhh...


okay, x payah la gelakkan saya sebab nampak mcm org nak g sawah n bukan pegi kelas.
payung baru beli tadi kottt, sementara tu hujan guna kain ni dulu alas bulu mata. err bulu mata? yela mascara bukan waterproof.. huhu..
itu kila. pink.

motiff? leha cakap nak tunjuk reben.. mungkin reben ni cantik kot, saya pun ikutkan je lah.. hehehe... 
cantik tak reben tu? baik hampa angguk angguk!

itu lah leha. kiri. saya kanan. hai roomate tiga tahun. lepas abes degree baru boleh panggil roomate 5 tahun setengah.. huyoooo.. memang legend ah kita.. hohoho

ini err aku tumpang duduk meja roomate aku efy. sbbnya meja aku berserabut wire-wire laptop, wire charger, wire kepala aku pun duduk situ jugak. cis!


tolonglah. tolonglah. mana p jerawat2 semua hilang. jangan pecaya ini edit der.. hehe

kat katil kurang empuk saya. leha, budak rajen, kila.
budak rajen? aminnnn~


tidak dilupakan gambar tersayang di cermin dalam locker saya. naseb baik kuarkan gmbar ni dari purse kalau tak gmbar ni pun hilang huhu

saje nak letak gambar kitorang senamrobik pakai suar jean first week..
eh tu tak letak lagi video leha menari senamrobik.. hikhik... 

ok lah, nanti saya update lagi eh.. babai.. take care.. :)

ar satu lagi. kamera handset saya tak elok. tunggu lah DSLR dulu baru letak gambar full screen. bukan original size atau x-large. memang tak muat ar screen korang. k lah merapu dah ni.
bai. nak tdoq kroh kroh..