aktiviti cuti mid sem

assalamualaikum..

harini saya rajin nak update belog. tapi malangnya saya selalu update blog malam2 and takde sape nak jenguk..hahaha
bapak sedih ayat ko doe!
ish sape ajar cakap doe doe cmni ha dodol?

tak tak, saya cakap sorang2 okeyh..

sbnrnya skrg saya cuti mid sem seminggu, ahad ni balik s.alam..
so dgn azam dah masuk degree kan, so sy nekad nak rajenkan diri..
maka saya membawa pulang sejumlah buku yang boleh tahan banyaknya.. damn.. berat beg aku..

dalam hidup gua, gua tak penah bawak balik buku utk di-study di rumah, sejak dari zaman hostel lagi..

jadi ini memang sgt buang tebiat buat aku..
*kejap saya, kejap gua, kejap aku. abaikan eh..


sebelum cuti

- niat nak balik study
-bawak balik buku banyak2
-rasa serba salah, rasa macam nak bawak balik semua buku..
-listkan assignment, test after cuti and letak kat dalam purse, letak depan muka boypren.. 
-tak sabar nak balik rumah pastu pulun2 study depan mak abah..

semasa cuti

-mak pulak listkan hari ni nak ajak pegi shopping dekat mana
-mak pulak cakap ada tudung lawa-lawa dekat butik yang selalu pi.
-cuti dok dating dengan boypren. 
-buku tak bersentuh, tersimpan rapi di dalam beg.
-lepas makan, online samapi ke malam macamlah kat U takde wifi.. ntah apa2.. (cakap kat diri sniri)
-makan tak mau2..macam tak pernah makan..
-main dengan kucing and cakap dgn kucing sampai terlupa ianya kucing dan tak paham pun apa yang aku cakap.. ceit!

selepas cuti

-test bertimbun2
-assgnment last minute
-berjaga malam
-tension
-makan megi (xda kena mengena)
-emo tak pasal-pasal
-pegi kelas mata bengkak
-tepon mak hari-hari sampai mak rimas


*semasa cuti
makan masih numbor 1, buku tetap jatuh nombor 11111111 ke belakang..



tidak ketinggalan, ini juga org yg saya nak jumpa semasa cuti.. dan pau beliau..

mungkin lepas cuti gua tak dapat2 nak makan sedap2 tak boleh nak jenjalan ikut suka hati macam tak de assignment nak buat.. kan kan.. kesian, sambil buat muka kesian..

tu je.. 
sape lagi yang tengah cuti mid sem?
sila angkat laptop anda..


7 comments:

Nicaa said...

banyaknye typo, tapi malas nak betulkan.. huhu..

malas xde ubat kan.. :(

Haura Malina said...

tak sempat jumpe... sobssss. :(

Haura Malina said...

eh btw, in sekarang dah kurus eh ? hehe.

Nicaa said...

haha.. in? kurus sket dari dulu.. hehe

zOeY zAu YaH said...

bila cuti kene nikmati btl2 psl pastu mesti ada keja yg byk menanti hehe

Nicaa said...

hehe betul tu.. haruslah menikmati cuti sampai terlentang..

Ihsan Arifin said...

haha kak biase biase kan la doe doe tu, trend terkini ;)