Student Life. oh hai Uitm Shah Alam.

 hai semua. selamat tengahari.. err. tengok jam. 11.50 malam. ok sejam lepas ni bawu publish post.
okay. saya memang lambat nak update satu entri pun.

cuba update secepat mungkin supaya roomate tiga tahun saya si lehahaha tak bising, "nisa update la        belog... update la...update la..." ingat saya retis ke nak update blog hari-hari, gua pemalas la derr

bangun pagi je dia suruh update belog, bukan suruh aku g mandi ke makan ke, tapi suruh aku update belog.. mana nak tahan bro.. ok tipu je.. hehe
aish mungkin leha tengah membaca. hai leha! tutup mulut, nanti nyamuk masuk.. hehehe

ok dah la, mari kita maraton secepat mungkin.

sebenarnya saya sudah selamat mendarat sebagai student degree di UiTM Shah Alam. Dan saya telah selamat menjejaki kaki ke kelas pertama di minggu kedua kelmarin..
minggu pertama aku buat apa? err tak buat apa. duduk bilik, tenung-tenung siling baru, jalan ulang-alik dalam bilik sekangkang kera ni.. dan testing tidoq atas tilam yang kurang empuk ini. ko saje je kan bagi aku tilam ni, jeles leww tueeewwww nak bagi aku tdoq lena sampai terpelanting froggy aku.

minggu pertama, x da apa-apa pun. meh nak list journey aku minggu pertama yang penuh blur and agak malu.

-----> sesat sorang-sorang and pusing satu menara, pastu jalan sambil hentak kaki kuatkuat and cakap dalam hati "benci dtg sini! benci dtg sini!"
-----> bagi rosak cop Penasihat Akademik. nice bukan.. ngee
-----> hilang purse yg ada wang rm400 dalam tu.. tu lagi nice.. tu yang buat entri berbaur sedih berlagu pilu lagi sayu seddu sedan haritu.
----> banyak lagi malas nak list.

meh tgk gambaq je la nohhh...


okay, x payah la gelakkan saya sebab nampak mcm org nak g sawah n bukan pegi kelas.
payung baru beli tadi kottt, sementara tu hujan guna kain ni dulu alas bulu mata. err bulu mata? yela mascara bukan waterproof.. huhu..
itu kila. pink.

motiff? leha cakap nak tunjuk reben.. mungkin reben ni cantik kot, saya pun ikutkan je lah.. hehehe... 
cantik tak reben tu? baik hampa angguk angguk!

itu lah leha. kiri. saya kanan. hai roomate tiga tahun. lepas abes degree baru boleh panggil roomate 5 tahun setengah.. huyoooo.. memang legend ah kita.. hohoho

ini err aku tumpang duduk meja roomate aku efy. sbbnya meja aku berserabut wire-wire laptop, wire charger, wire kepala aku pun duduk situ jugak. cis!


tolonglah. tolonglah. mana p jerawat2 semua hilang. jangan pecaya ini edit der.. hehe

kat katil kurang empuk saya. leha, budak rajen, kila.
budak rajen? aminnnn~


tidak dilupakan gambar tersayang di cermin dalam locker saya. naseb baik kuarkan gmbar ni dari purse kalau tak gmbar ni pun hilang huhu

saje nak letak gambar kitorang senamrobik pakai suar jean first week..
eh tu tak letak lagi video leha menari senamrobik.. hikhik... 

ok lah, nanti saya update lagi eh.. babai.. take care.. :)

ar satu lagi. kamera handset saya tak elok. tunggu lah DSLR dulu baru letak gambar full screen. bukan original size atau x-large. memang tak muat ar screen korang. k lah merapu dah ni.
bai. nak tdoq kroh kroh..


17 comments:

Cik Suheela said...

rinduuu sungguh nak kembali blajoo T_T

Ijah EmoTemo said...

alahai kesian nya hilang purse -.- duit byk lak tu. pergh. sadis.

Hanis MY said...

wah dugaan betul hilang purse tak sanggup ok! cantiknyaaaa gambar2 tu dah mcm model pun ada... i likee

hazanis said...

cantik nye awk....jelesss...:)

Nica said...

cik suheela : saya pulak rindu time citu 4 bulan di rumah.. hehe

ijah : memang sadin betoi. eh sadis.

hanis my : dugaan tak henti2 datang tau. tak pe, saborrr je eden..huhu
model? omaigoshhh pitam sekejap.

Nica said...

hazanis : u lagi cantik lah.. :)

'Siti Nurazwaniza said...

Wahh!! lawaa..lawaa gmbar akak...Azwa follow blog nie ye^

khairul said...

singgah lepas terok kena hacked

Asma said...

good luck in your studies ye :)

all of you girls look so cute!

Un Phat Lee said...

jadah ape senam pakai seluar jean? haha.

Nica said...

azwa : tq adik comel. :)

khairul :kecian. huhu

asma : okay! thanks a lot ;)

un phat lee : hahahha.. jadah buat program tak bagitau kena pakai pakaian sukan.

♥e'in♥ said...

comelnye pin reben tu.. nak boleh? ;p

Nica said...

e'in : hehe.. nak? boleh je... :)

Mra Mastura said...

cmne dgn purse?

wahh 1st week masuk sem baru. :B

rindu la plak nak blaja :B

Nica said...

mra : purse? hehe.. x jumpa pun..

cheqwa said...

besnya dah masuk degree,cheqwa xtau bila...huhu..nak 1 reben lawa! ^_^
hai nica,cheqwa baru nak folow awak,-.- lambatkan... :/

Hardy Boy said...

selamat menjejakkan kaki ke alam baru.hehehe..
semoga Nica dpt ape yg diidamkan.hehe

walaupun masih terlalu awal, saya share la skit info klu nica dh habis belajar then nk cari kerja>>>

tips ni saya slalu share dgn student yg takut menganggur.he3x

http://princehardy.blogspot.com/2010/09/panduan-mencari-kerja-untuk-fresh_609.html

all the best nica(^_^)