Dugaan.

kesiannn kan kau belog ! dah lama aku tinggal kau..
Bukan aku tanak update, bukan aku tanak login kau hari-hari, setiap jam, setiap minit, 
tapiii...
aku busy gila kau tahu?

okey. macam lah kau paham ai belog.. aish.. :(



meh nak listkan mimpi ngeri+seram+phobia+sayu+tragis+ada jugak dugaan...

DUGAAN 1:

Sebulan siapkan report, tapi tak abes-abes, malah makin hari makin bertambah lak keja.. heran kann,
cth :
First Draft antar---> comfirm kena rejected awal-awal.
Second Draft antar----> rejected lagi....:(
Third Draft antar---->rejected lagiiiiiii!
Fourth Draft antar--->reeejeeeccctedddd again..
100th Draft antar---> tengah buat.. kalau rejected lagi, aku nak terjun dari katil atas ke bawah!

DUGAAN 2:

Abah sakit, masuk hospital seminggu dan saya cuma dapat melawat and menjaga abah selama 2 hari saja.. :(
kalau lecturer adik tak ugut-ugut tanak terima report, adik dah jaga abah tiap-tiap hari dah......time tu hanya mampu menangis sambil buat report and tekan keyboard hingga dengar bilik sebelah.. okey itu over.. :P

DUGAAN 3 :

Duit melayang seperti layang-layang and mencurah-curah koko ke ladang gandum... print report.print, print, print dan terus print.. ada satu tu print RM70! waaa baru satu.. and sy ada 3 report, bayangkan lah! dugaan kan.

DUGAAN 4 :

mak pegi KL malam ni, bawak abah pegi IJN untuk check jantung, dan sy ta dapat ikut sbb siapkan REPORT lagi...... hai lah lecturer, asal banyak sgt songehnye nih... huhuuhuhuhu...

DUGAAN 5 :

Mengalami homesick, kesempitan poket dan dompet, kerinduan menggunung kat kucing, kebebalan yg amat pada laptop, dannnn ta larat nak list...

rasa macam tak sabar nak abeskan diploma and ta nak sambung degree sbb PHOBIA yang amat pada report...

satu lagi satu lagi, nanti sy follow dan blogwalking puas2 eh, and balas jejak kowang semua....pomise!

doakan dugaan2 saya ni berakhir :(

8 comments:

Oppa Kudin Nz said...

bawak bnyk bersabar nica..
tenang2 ajew okey.. :)

cik fai said...

huhu ^^

patut la dah lame x nampak nica dgn entry2nya .
adess

bersabar okay .

chill ^^

l a l a , S h a h e i l a said...

Musim berdugaan kot...~

ARJUNA.Inc said...

haaa..da becuti kn skang..pe g..hayunasabisalullazi la sume blog..hahha..sume dgaan 2 sume cegu da dgar je kot..nyiaha la ni kn..kra cegu da expert kn..saba ok..t smbung la blja 2..muda g..hehehhehe..t cegu jdi lecture nye..cegu aja..bgi tiap2 sem dekan..n dpat deg cpat2..haha..

Nica said...

oppa . okey, dah bersabar banyak dah :)

Nica said...

cik fai, ye now dah de kat umah, heaven sgt.. teeheee

Nica said...

lala syaheila : tu lah, musim ujan x pe gak :P

Nica said...

cegu : diam ah cegu hikhik.,, tak mo ar cegu ajar, keje nak pukul owg je. hehe