My Engagement Day

Assalamualaikum...

hari ni hari ke-8 menjadi tunangan orang. tak boleh dah la nak merepek di blog. *ok tiada kaitan*
tanggal 9hb Mac 2013 merangkap hari lahir saya, saya telah sah menjadi isteri tunang orang.
okay, tetiba saya terasa tua sebentar. waimapun begitu, saya tetap meneruskan pelajaran saya sehingga tamat baru lah saya ingin berkahwin. *puitis dowh ayat kau, makan batu nak? -.-'

*mood serius*

kami bercadang (saya & encik tunang) bercadang kawen lepas tamat belajar, so setahun lah ikatnya. Tapi we just planning je dulu, kalau Allah nak tempoh tu jadi lebih dari setahun, tak boleh nak tolak la kan. kami just follow the flow. Step by step. Tak nak kelam kabut. Slow and steady okay anak-anak sekalian ?

alhamdulillah. kami plan nak bertunang sejak tahun lepas, dan persiapan untuk majlis dirancang seawal bulan 11. nampak nau pulunnya dahku. Selain dari saya yg pulun, mak saya juga begitu. Kehkehkeh. Sejurus lepas saya bagitau mak, ada orang nak masuk meminang, lantas mak saya terus berbincang, makanan apa yang nak disediakan, khemah dari siapa yang nak disewa, dan sebagainya. Sehingga kadang-kadang saya merasakan mak saya plak yang ingin bertunang. hehe, apa-apa pun, mak saya menjadi Engagement Planner saya. erk. Tima kasih mak. *lap hingus, hijau pulak tu*

ok, mari ke segmen gambar, jangan kemana-mana nantikan selepas ini. *iklan*


ini gambar dari photographer. versi editted. 



ini bakal mother in law saya. terima kasih mama. *praktis panggil*
kasihan MIL kena tolak sekuat hati cincin masuk ke jari saya akibat pertambahan isipadu lemak. 
ampun mama *praktis lagi*


itu tunang saya dan kain saya yang merebas-rebas dek angin. 


Hai. nama saya Ashraf Salihin. Saya tak sangka saya bertunang dengan si doraemon ini. -.-''



terserlah kekecikkan saya disitu. dan comel. 
*goyang kepala cecah bahu sambil nyanyi lagu sayang by shae*



okay ini barisan bala tentera yang ada di rumah saya. 
saya Acu.
 ini semua anak saudara yang sangat2 saya sayang. 
*tabik hormat please*


ini kakak-kakak saya dan kakak-kakak ipar saya aka wondergirl ataupun wonderpet malaysia. 
muahaha


*iklan habes*

sekian saja dari saya,blablabla melaporkan dari channel Astro Riang Ria Raya. 

sebelum tu terimalah gmbar serius dari kami, barisan nasyid yang terhormat. 


step-step utk gmbar ini :
1. berdiri tegak
2. muka toya
3. pandang camera
4. tahan nafas
5. kentut untuk lebih berkesan

ok sekian, assalamualaikum. terima kasih kawan-kawan yang datang. lebiu. kish2.
see u again :)



11 comments:

nur naa'irah said...

salam..tahniah nisa..:-)..akhirnye dpt gak tgk pic tunang nisa..setiap hari duk ngintai blog ni haa..hehehe..da besaq da upenye..heheee..t xlama g da jd isteri org da in shaa ALLAH..amin..:-)..smg plan korang tuk kawen after stdy tercapai..byk2 doa..dan byk2 bersbar dgn ujian di alam pertunangan..smg cinta kalian hingga ke jannah..in shaa ALLAH..amin..

Nicaa said...

ya : tima kasih yaaaa.. hehe...
amin3... tima kasih doakan.. inshaa allah.. nsa pun hrp2 mcm tu la. kna sabar banyak nih.. hehe :)

Didiey. said...

sewonokkknya dah nunang! Tahniah!

Siti said...

tahniah :)

Nicaa said...

dd : tima kasih.... ;)

kak siti : tima kasih jugak... :D

Nicaa said...

dd : tima kasih.... ;)

kak siti : tima kasih jugak... :D

DayaYaacob said...

congratesss! hihi. suka tengok gambar orang bertunang. tapi diri sendiri tak tahu bila. hahaha :D

Izzat Amir said...

Tahniah!
Visit me at http://www.izzatbegovic.blogspot.com/

~didiey~ said...

baju super duper lawa! sweet je :)
amboi!! kalau bertunang rancang dr bulan 11, nikah nnt dr bulan??? hikhik

"bella Chentaku" said...

taniahhhh...suke pelamin andaaa

Aida Ismail said...

Tahniah Nisa. :) Dah jadi tunangan orang. Baju cantik! ^^