hello final semester

oh hai. lama tak update. *ayat common bg setiap permulaan entry ai*

ai rasa kepantasan menaip ai yang 1672 words per minutes tu dah berkurang, jari jemari ai pun dah cramp habeh. keyboard pun dah berkarat. okay over.

skarang ai dah final semester dah. yeahhh semester 7. takut pulak bila dengar. 

sem ni kelas tak banyak, masa untuk tidur memang banyak. 
sem ni jugak rasanya sem paling tak best sekali. sebab tiba-tiba ai dapat kolej (hostel) lain. before ni stay kolej anggerik dah dekat 2 tahun, tetiba tukar kolej mawar. tapi apa-apapun bersyukur sebab dapat jugak kolej. jadi sepanjang diploma dan degree ni, ai tak pernah duduk rumah sewa. then, ai tak pernah rasa peritnya nak bayar bil rumah sewa setiap bulan. 

ai punya thesis a bit susah la, mana ada thesis senang kan. so, rasa macam bakal jadi gelong2 jugak la dekat dekat nak habis belajar ni. 

phone ai pemberian cik tunang 2 tahun lepas pun dah jatuh ke dalam tasik bersama memory card 8gb dan gambar dalam memory card yang hampir penuh. menangis tak berlagu. dah la tercampak kat kolej lain jauh dari geng2, phone pulak dah mati lemas, boleh bayangkan tak betapa sadisnya hidup ai. boleh bayangkan tak betapa banyaknya masa ai tidoq kat bilik. boleh bayangkan tak kekerapan ai cakap dengan dinding. ok sudah sudah tak payah bayang lebih-lebih sgt.

yang penting skarang, sem ni ai nak fokus betul betul pasal thesis *macam tak boleh pakai ja ayat ni*
nak tengok ai punya jadual? 
ha tengok tu berlubang lubang sakan. dah hari khamis jumaat sabtu ahad tu ai melangut je la wat thesis. habes boring ai buat tik mata lak. sem ni ramai yang keja part time. kenny rogers la, catering la. ai? macam interested, tapi ai macam risau jugak sbb thesis ai ni macam susah. takut tak pandai urus masa. ai ni kalau 2 in punya keja, haremmmm sikit. muahhahha

ok lah, ai nak g mandi. balik kelas tak mandi lg, padahal lecturer yang ponteng kelas. tak tahu ke ai begitu semangat nak belajor ni ha.. ok bai. jumpa lagi. tatatatatata

3 comments:

Mr.Superman said...

ya Allah malangnya :0 ok,redha je la. hantaran kawin request iphone5 sebijik eh. :D relax la..ckit lg hbs belajar.

nur naa'irah said...

waaaa bestnye cik nisa...da last sem..in shaa Allah kita sama2 grade on time ea..aminn..

Nisa said...

superman : lambat la nk tunggu hntaran.. hahaha..

ya : sama2 kita doakan kayyy :)