Burung dan Kerusi.


Assalamualaikum. sabtu again. again again and i'm still here, depan laptop, korek hidung
cepatlah hai sabtu minggu depan, nak balik ni, tak sabo menyabo dah ni. rindu sangat dah pada famili, tunang , kucing, dan ayam piru yang baru dibela oleh abah. ayam piru? godaila godaila.



ini bukan ayam piru. ini makanan yang saya makan semalam. selalunya bila makan yang lebih dari rm10 pada siangnya, malam tu saya tak makan dah. haha. sebab? financial planning. haha


ini bukan mknn saya, mknn puan leha. hamboi.. tapi apakan daya, saya perut nasi, tak boleh tahan napsu nk makan nasi jugak.



ini sizzling noodle yang hmm not bad, walaupun mula-mula gua tengok, mcm mee n kicap je. belum cuba belum makan. belum makan belum kenyang, belum kenyang, belum menyesal makan banyak. begitulah seterusnya.

kelmarin juga, macam-macam berlaku. sudahlah jatuh ditimpa kerusi, burung pula berak atas kepala.


pagi kelmarin, seawal 9 pagi dah gerak ke IPD untuk hntar surat permohonan nak g interview.  nak kata settle, settle hantar borang je, then, tunggu dorang call sebab nak  interview org kerajaan ni, kena ada procedure yang kita kena ikut.

then, tengahari lapar terketar-ketar, jadi singgahla Plaza Masalam. park motor kat luar dengan sopan santun.
buka helmet pun dengan ayunya.
*kelepek*

dalam hati, eh bunyi macam tahi burung jatuh.
dan,
rasa macam atas kepala orang,
dan,
rasa macam kepala aku.

haaaaaaa? terus jerit dan hentak kaki kat situ.
"weyy tengok sat ada apa atas kepala ni?" daku jerit jerit kat kawan2.

dengan kelam kabut, mereka 3 orang keluarkan tisu dan lap, dengan muka serius dan cepat2 lapkan.
selesai lap, mereka pun, senyap seminit, dan HAHAHAHAHAHA kuat2 kat daku, ciss. kurang asam.. haha.
dan kurang ajar itu burung, tak nampak ke daku yang berbaju kurung dan bershawl bunga2 di hari jumaat yang indah ini?
ish, buat dosa kering betul burung ni. ingatkan tahu buat tahik je.

terus pegi toilet dan basuh shawl sebersih-bersihnya, guna hand wash dan keringkan. huhuhu.
dan pegi makan, haha. cuba lupa kejadian tahik tadi. makan dengan tenang. sudah selesai makan, bangun,
*kelepek*
bukan tahi burung, kerusi pulak jatuh. nasib daku tak jatuh. rupanya kawan saya sangut beg dia kat kerusi saya.
jadi, sebagai langkah meng-cover malu, saya pun gelak, HAHAHA,
padahal dalam hati
-.-"
dan balik. penat sangat tertido beralaskan lantai, tak sempat panjat katil.
kemudian tunang telefon,
tido ke? eh tak la, tak tido. hahaha
oh hai cik tunang, stalk blog saya ke? hikhik.


dan kucing ni datang bilik, naik atas riba, dan peluk kaki. alahai. thank you kucing, terlupa tadi pasal tahik dan kerusi.

lepas ni, nk pakai je helmet kemana-mana. ok over tau. babai. selamat berweekend.
yeayy sabtu depan saya di rumah dah !

ok over lagi. bye.


sebelum kerusi jatuh. -.-''

11 comments:

Haura Malina said...

omaiiiii menyesal tengok entry ni, banyak gambar makanan T__T

Nisa said...

hahaha.. silalah makan, jangan berdiet.. :P

Siti(zoey) said...

amboi sdpnya..

Izzat Amir said...

Nampak sedap ^_^

~didiey~ said...

sedapnya nmpk mknn awk tu nisa..hehe... sizzling!!! suka!!

Cik Mira said...

comel Nisa :D

NM02 said...

salam kenal. singgah sini terus follow. jom tukar link, citer dan pendapat. klu sudi, mari follow kita jugak. maceh... :p

Aqilah Amin said...

Ya Allah dik oi... Kesiannya T__T

Siti(zoey) said...

aman entry baruuuu.....? hihi. jln2 ni.

echa takashimaya said...

gambar lepas jatuh? haha.

juicy X said...

alahaiiii sedapnyaaa makanan!